itsensä johtaminen

-Positiivinen ajattelu: Pyrkimys nähdä asiat  rakentavassa valossa vie pidemmälle kuin toivottomuuteen jämähtäminen. Jos positiivisuus tuntuu hankalalta, voi kokeilla esimerkiksi miettiä pahinta mahdollista tilannetta. Kun tilanteen karrikoi oikein pitkälle, lopulta usein huomaa, ettei maailma kaadu yhden ihmisen epäonnistumiseen.

 -Tunteiden hallinta: Joskus on hyvä katsoa itseä kuin ulkopuolelta ja miettiä, miksi tuntuu tältä. Tunteiden hallinnassa onnistumista edistää itsensä tunteminen. Kun ymmärtää itseään, on helpompi miettiä järjellä myös tilanteissa, joissa tunteet pyrkivät viemään vallan.

 -Roolin hallinta: Erityisen hankalissa tehtävissä johtajat saattoivat pohtia, mitä ihmisen hänen kengissään odotetaan tekevän. Ihmisellä on erilaisia rooleja, yksi niistä on “työminä”. Erityisesti johtajan roolissa on hyvä tiedostaa, miten oma mieliala vaikuttaa koko työyhteisöön.

 -Hyvä itsensä johtaja omaa luottamusta itseensä ja kykyihinsä. Hänellä on vahva halu itsensä kehittämiseen. Hän pystyy asettamaan tavoitteita omaan kehittymiseensä, aikatauluttamaan ja toteuttamaan tavoitteitaan. Hän ymmärtää, mistä tekijöistä oma hyvinvointi muodostuu ja pystyy vaikuttamaan niihin.

Linkit: https://www.maijahaaranen.com/itsensa-johtaminen

           https://yhteisillatulilla.weebly.com/kypsaumlri/mita-on-itsensa-johtaminen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikkokatsaus vko 47

Asiakastyö #1 Kookenkä

Asiakastyö #3 Vilpas shop